Bygg om bilen

Tröttnat på att din bil ser ut som alla andra bilar? Då kan du bygga om den, men se till att följa alla regler som finns när det kommer till att hålla bilen säker och utan körförbud.

Sarholms är en mekanisk verkstad som bilmeckkan hjälpa till att framställa delar till en om man är sugen på att bygga om sitt fordon, men innan man lägger en beställning kan det vara bra att känna till vilka regler som finns när det kommer till att bygga om en bil. För visst är det många entusiaster som har som intresse att bygga om sin bil eller rent av bygga ihop nya bilar, och vill man inspireras av dem ska man alltså veta att man inte får bygga hur som helst. Det finns regler att följa. Till exempel finns regler om hur man ska göra bilen säker, vad som gäller vid registrering av bilen och hur man får ett chassinummer med mera och det hittar man information om hos Transportstyrelsen som ansvarar för allt på området och för vad som får och inte får rulla på våra vägar. Bra är också att kontrollera med bilprovningen hur man på bästa sätt genomför en ombyggnation eller ett nybygge av en bil så att den passerar den årliga besiktningen, något man tipsar om i tidningen LT. Någon som exempelvis fått problem med just besiktningen är Janne Möllerström som köpt en redan ombyggd kärra från 1950-talet och efter en del strul med både bromsar och rost så tog han bilen till Bilprovningen där man fick en chock eftersom bilen är ihopbyggd av två olika bilmodeller och inte kan registreras som en av dessa – ett moment 22, något som Aftonbladet uppmärksammat:

”För Jannes del återstår nu att övertyga Bilprovningen om att de själva accepterade vagnen som en Chrysler Valiant under hela 1970-talet, trots ständigt nya regler.” läs hela historien hos Aftonbladet här.