Han byggde en safaribil

Att bygga om sin bil till att bli en helt ny skapelse är det många som drömmer om men kanske få som riktigt lyckas med – men en som drömde, byggde och faktiskt lyckades med sin skapelse är Per-Arne Olsson som nu byggt nordens första safaribil!

toyota-skylt-bilÄr det något som bilälskare gillar att göra förutom att köra sin bil så är det att meka med den, och vissa går så långt att de till och med bygger om bilen. Dock är det inte alla hobbymekare som lyckas göra sin ombyggda bil till något körbart, men en som lyckats är Per-Arne Olsson. Han har nämligen byggt om sin Toyota Land Cruiser till att bli en riktig safaribil – och denna är faktiskt nodens första safaribil någonsin. Dock har han inte gjort ombyggnationen helt och hållet ensam, skriver Expressen. Han har nämligen byggt om sin Toyota Land Cruiser tillsammans med holländska FD 4×4 Centre och anpassat den för den svenska naturen. Vad Per-Arne nämligen arbetar som är att vara VD för Eriksberg Hotell & Nature Reserve och detta företag kommer nu att erbjuda sina gäster en guidad tur i den svenska vildmarken för att beskåda vilt – och för att kunna erbjuda detta behöver man just en ordentlig bil och därför valde man att bygga om Toyotan.

Så har man modifierat Toyotan:

  • Förlängt bilens chassi med 85 centimeter – detta för att skapa plats för hela åtta stycken medåkare i bilens bakre del.
  • Installerat fjärrstyrda speciallampor – detta för att gästerna under safarin ska kunna se djur även nattetid.
  • Optimerade fönster – dessa har anpassats för att gästerna i bilen ska kunna öppna rutorna och kunna fotografera utan svårigheter utanför bilen.
  • Installerat två uppfällbara takluckor – så att gästerna i bilen ska kunna stå upp och titta med kikare eller fotografera.
  • Bättrat bilens uppvärmning och luftkonditionering
  • Satt in strömuttag för laddning av telefoner och kameror vid alla sittplatser.
  • Satt in en kyl för mat och dryck.