Husvagnsförsäkring

Husvagnssemester är för många ett fantastiskt sätt att semestra och om somrarna ser man många husvagnsekipage på vägarna. Svenska familjer är förtjusta i att husvagnssemestra både inom landets gränser men även utomlands. På grund av husvagnens långlivade popularitet erbjuder svenska försäkringsbolag ett stort antal husvagnsförsäkringar. Då det råder konkurrens om dig som kund och husvagnar oftast bara används under viss tid på året är husvagnsförsäkringars premier ofta riktigt låga. Här är några faktorer som påverkar vilken typ av försäkring du bör teckna och vad din premie blir.

  • Din Husvagn Givetvis beror skyddet du behöver på värdet på din husvagn. En helt nyinköpt husvagn med moderna tillbehör bör försäkras rejält medan en 15 år gammal dito inköpt på blocket kanske man inte oroar sig för lika mycket.
  • Dina Resvanor Ska du resa en vecka med din husvagn eller en hel månad? Vart ska du åka med din husvagn och hur erfaren att köra med släp är bilens chaufför? Ska du åka utanför Sveriges gränser?
  • Dina Övriga Försäkringar En del av dina andra försäkringar kan täcka vissa händelser rörande din husvagn. Ta en titt på villkoren för din hemförsäkring, semesterförsäkring och dina försäkringar för bilen du ska använda som dragfordon för husvagnen. Dessa kan ge dig ett visst skydd vid till exempel inbrott i din husvagn. Bilens trafikförsäkring gäller också för ekipage med husvagn.
  • Ditt Lösöre Kommer du och dina medresenärer ha med er föremål av signifikant värde? Detta kan vara elektronik som laptops, telefoner och surfplattor, friluftsutrustning, smycken eller vad som helst annat med ett högt värde. Det är i så fall viktigt att kontrollera vad de olika försäkringar du redan har och de du funderar på att teckna ger för skydd inte bara för din husvagn utan även för allt ert lösöre. Detta gäller både för inbrott och stöld samt för olyckor som kan ske. I fall man inte anser sig få ett bra skydd för lösöre i sin försäkring kan man behöva teckna en separat försäkring för lösöret vilket givetvis driver upp de totala premierna.

Dessa är några faktorer som du bör ha med i beräkningarna när du ska skaffa en husvagnsförsäkring. Detta ger dig bra kött på benen och du kan titta på de olika bolagens halv- och helförsäkringar och hitta en försäkring som ger det skydd du anser dig behöva och låter dig planera för resten av din husvagnssemester med vetskapen att du har ditt på det torra om olyckan skulle vara framme!