Nya cykelbanor i Stockholm

Länge har det talat om att det ska bli bättre cykelvägar och cykelbanor i Stockholm, och nu är man äntligen på god väg att göra slag i saken – i alla fall om man ska våga tro på politikernas planer.

Cykeln som transportmedel har blivit ett allt vanligare alternativ, speciellt i Stockholm där man har storsatsat på att erbjuda hyrcyklar på ett enkelt och smidigt vis till invånarna. Men annat är det när det kommer till dugliga cykelbanor och cykelvägar att ta sig fram på. Nu kan det dock bli ändringar på detta, staten har nämligen offentliggjort sona planer på att göra staden mer attraktiv att cykla i.

Så vill politikerna främja cyklar som transportmedel

Enligt Dagens Nyheter har Miljöpartiet gått till val i år med löften om bättre cykelvägar i Stockholm och vad man bland annat har sagt är att man vill bredda cykelvägarna och gångbanorna i staden och på så vis göra mindre plats åt bilarna. Man vill även stänga av Skeppsbron från all typ av biltrafik. Partiets trafikborgarråd säger till tidningen att man vill skapa en levande stad med hög livskvalitet och mer plats för människor samtidigt som det ska vara mindre plats för bilar. Men trots det så har biltrafiken under fjolåret ökat i innerstaden, vilket många stockholmare har klagat på då detta gett längre restid på grund av köerna som bildats. Dock kan man klart också konstateras att det är fler än aldrig förr som cyklar också vilket man ser som positivt och i sitt valmanifest står att läsa om hur man vill prioritera både cykel, promenadstråk och kollektivtrafik i kommande mandatperiod. Så det enda hindret just nu som kan riskera att detta inte sker är ifall partiet inte kommer upp i tillräckligt många mandat för att få sitta kvar i kommun- och regeringsposition – eller så får man hoppas på att vinnaren i valet håller med om detta och inför MP:s ändringar oavsett.