Ordna en god arbetsmiljö på lagret

När du driver ett lager är det viktigt att skapa en god arbetsmiljö för de anställda. Med bra truckar, god belysning och behaglig temperatur är det enklare för lagerarbetarna att utföra sitt jobb. Då det är ett fysiskt arbete att sköta ett lager är ergonomi också viktigt.

Att köpa truckar från Linde MH är en klok investering i verksamheten. Med effektiva truckar fungerar logistiken väl, med hög tillgänglighet och produktivitet. Lindes truckar är säkra och ergonomiska och skapar lönsamhet genom logistikkedjan, Klicka här för mer information. När de anställda använder truckar med god komfort i arbetet orkar de prestera bättre och materialflödet i verksamheten fungerar väl, vilket ger högre lönsamhet på sikt.

Bra temperatur på lagret

Det neutrala temperaturområdet på en arbetsplats ligger mellan tio och trettio grader Celsius. När temperaturen ligger inom detta område är hälsorisken för de anställda låg. Samtidigt för låg eller för hög temperatur inom det området kan ge lägre komfort och obehag och en alltför låg temperatur kan till och med resultera i ergonomiska problem.

God planering

Lagret måste vara väl planerat utrymmesmässigt för att säkra ergonomin vid tunga lyft. Ett lager i Bro som drevs av Coop blev hotade med vite på hundra tusen kronor då deras arbetsmiljö var för dålig. Över tusen lyft gjordes varje dag på avdelningen med hög stressnivå vilket ledde till att de anställda fick ont i ryggen och svårt att återhämta sig mellan arbetspassen.

“Om du har frågor om arbetsmiljöregler, kontakta Arbetsmiljöverket” skriver Arbetsmiljöupplysningen på sin hemsida.

Som arbetsgivare har du huvudansvaret för arbetsmiljön på lagret, men arbetstagarna har också ansvar för att hjälpa till. Alla säkerhetsföreskrifter måste följas och ett systematiskt arbetsmiljöarbete bör utföras för att risker på lagret ska kunna åtgärdas i tid.