På bilsemester i Europa!

Europa är ett mångfacetterat och vackert område. Vi drömmer oss gärna bort till Thailand eller mångmiljonstäder i Asien. Men det är svårt att slå en rolig bilsemester runtom i Europa. Du hamnar så nära naturen, och får många olika länder på köpet, inte bara destinationen.  

Ska du ut på bilsemester behöver det inte alls bli dyrt. Vi lägger faktiskt oftast mest pengar på boende. Det finns några saker du kan tänka på inför bilsemestern. Läs gärna våra tips som vi tidigare skrivit om, till exempel att byta ut bilbatteriet. Du borde även se över trafikregler som gäller utomlands.

Tyskland och Frankrike? Eller Transsylvanien!

Att åka på bilsemester är en rolig upplevelse för hela familjen. Man kommer nära landskapen och får se olika delar av Europa. De europeiska länderna som rankar högst om destinationer till våra bilsemestrar är Danmark, Tyskland, Frankrike, Norge och Italien enligt en artikel expressen.se. Annars är förstås en bilsemester runtom i Sverige ett riktigt hett tips, både för allmänbildningen och ekonomins skull.

Men vill vi ut i Europa finns det massa spännande pärlor. Schwarzwald i Tyskland räknas till landets vackraste regioner. Tyskland är även ett oväntat bra badland. Rügen är en populär badort som kantas av vackra, vita stränder och långa soltimmar. Eller varför inte bila längs kusten i Frankrike? Fördelen är ju att du kan arrangera din resväg på ett sätt där målet bara är en del av en enda lång och spännande resa i massa andra städer och länder!

Rumänien börjar bli alltmer attraktivt som destination för många resenärer. Landet bjuderpå fantastisk, bördig natur med många berg och dalar. Varför inte besöka Draculas hemvist, Transylvanien? Kroatiens Dubrovnik är också värt att se.