Vägbanor med hinder

Det är viktigt att vägarna i Sveriges land och städer är i bra skick, framförallt för säkerheten men även för effektivitet och tidsåtgång. I dag skriver vi om vad som kan hända när saker inte lagade som de ska samt när olyckan är framme och hindrar trafiken.

däckspår bil hjulNyligen kunde vi höra om hur en lastbilsolycka blockerade en vältrafikerad vägbana på vägen utanför Järna, söder om Stockholm. Det var en lastbil som kört i diket vid trafikplats 141 enligt Stockholmspolis, men turligt nog utan att chauffören fick några större skador. Men ibland händer sådant här, som gör att trafiken stannar upp, många kanske kommer försent och att man måste ta andra vägar för att nå sin destination. Några som verkligen får vara problemlösare och kreativa när det kommer till att hitta andra vägar eller genvägar när det kommer till bilkörning i städer är de som jobbar med bud och transport. Om man behöver hjälp med bud i Stockholm exempelvis kan man bara skriva in ” transport stockholm” i sökfältet på Google för att få snabb kontakt med proffs på budbil.

När det inte är lagat på rätt sätt

Ibland är det dock inte ett annat fordon som står i vägen för bilar och resenärer, utan skador i vägnätet. En skada kan även kvarvara som ett störningsmoment om det inte åtgärdas korrekt. I VLT kan vi läsa om hur en motorcyklist får ersättning för att han kastades av motorcykeln på grund av stora mängder grus på vägbanan – en rest av en lagning av vägen gjort av trafikverket. Nu får alltså mannen en ersättning på nästan hundra tusen kronor, skäligt enligt samma myndighet som missat att ta bort grusmängden efter lagningen av vägen. Som tur var klarade sig föraren utan svårare skador, det var mest skrubbsår och smärta i kroppen som olyckas åsamkade. Mannen anmälde vidare incidenten till polisen och krävde sedan skadestånd från just Trafikverket.